Studený bůček v kořeněném kabátku

Ingredience

4 porce

  • 1000 g bůčku, sůl,
  • 12 stroužků česneku,
  • 10 kuliček pepře,
  • 5 bobkových listů.

Na kabátek

  • 15 rozmačkaných stroužků česneku,
  • kari koření,
  • sůl,
  • mletá sladká paprika,
  • grilovací koření,
  • worchesterová omáčka,
  • tabasco (nemusí být, jinak pozor - je velmi ostré).
  • Vše spolu zamíchat, bude mít barvu zhruba jako na obrázku.

 

Postup

Bůček v užších kusech dáme do hrnce s vodou, přidáme sůl, rozkrojené stroužky česneku, kuličky pepře a bobkové listy. Vaříme do doby, až je maso měkké – zhruba 45 minut. Ještě teplý bůček vykostíme.

Všechny potřeby na kabátek uvedené výše spolu řádně promícháme. V této kašičce důkladně ze všech stran namočíme maso a vždy trochu přimáčkneme. Hned zabalíme pevně do alobalu a necháme vychladnout. Teprve zcela chladný obalený bůček dáme i s alobalem dolu do ledničky (ne do mrazáku!) alespoň na tři-čtyři dny nasát všechny ingredience. Pokud chceme, aby nám vydržel k určitému termínu, záměrně neochutnáváme – už by nevydržel.

Příloha – pečivo, výborná je tmavá bageta, čerstvý chléb – se vším můžeme podávat i jako jednohubky, vynikající je občas zakusovat kysaným nakládaným zelím 

Fotogalerie

« Zpět


© 2017 MASPRO - Hodonín | Všechna práva vyhrazena | GDPR zásady ochrny osobních udajů | Vytvořil TRUE DESIGN.