Burgundské hovězí ragú

Ingredience:

  • libové hovězí maso(např. roštěnec)- 1 kg
  • Knorr Bohatý bujón - 2 kostky
  • anglická slanina - 150 g
  • mletá sladká paprika - 150 g
  • žampiony - 200 g
  • mrkev 2 ks
  • cibule šalotka - 3 ks
  • česnek - 2 stroužky
  • červené víno - 2 skleničky
  • rajčatový protlak - 30 g
  • větvičky čerstvého tymiánu - 4 kusy
  • bobkový list - 2 ks
  • nové koření - 3 zrnka
  • sůl, pepř - 2 špetky

Příprava

  1. Hovězí maso pokrájejte na větší kostky, cca 1,5 cm, slaninu na menší kostky. Česnek rozdrťte. Mrkev nakrájejte na kolečka rozdělená napůl.
  2. Na dobře rozehřátém tuku, nejlépe v hrnci, opečte maso, následně slaninu a mrkev. Až vše bude mít zlatou barvu přilijte víno, přidejte nové koření a bobkový list. Počkejte, až se polovina vína vypaří.
  3. Vlijte cca 2 litry vody, přidejte kalíšky Knorr Bohatý bujón Hovězí a rajčatový protlak. Duste zvolna pod pokličkou 1 hodinu.
  4. Na pánvi orestujte čtvrtky žampiónů, šalotku a česnek. Vše přidejte k hovězímu masu a dochuťte mletou paprikou, pepřem a solí. Opět duste po dobu 1 hodiny. Občas zamíchejte.
  5. Ke konci dušení přidejte lístky čerstvého tymiánu a pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo vína ke zlepšení chuti.

Fotogalerie

« Zpět


© 2017 MASPRO - Hodonín | Všechna práva vyhrazena | Vytvořil TRUE DESIGN.