Burgundské hovězí ragú
Ingredience:
-
libové hovězí maso(např. roštěnec)- 1 kg
-
Knorr Bohatý bujón - 2 kostky
-
anglická slanina - 150 g
-
mletá sladká paprika - 150 g
-
žampiony - 200 g
-
mrkev 2 ks
-
cibule šalotka - 3 ks
-
česnek - 2 stroužky
-
červené víno - 2 skleničky
-
rajčatový protlak - 30 g
-
větvičky čerstvého tymiánu - 4 kusy
-
bobkový list - 2 ks
-
nové koření - 3 zrnka
-
sůl, pepř - 2 špetky
Příprava
-
Hovězí maso pokrájejte na větší kostky, cca 1,5 cm, slaninu na menší kostky. Česnek rozdrťte. Mrkev nakrájejte na kolečka rozdělená napůl.
-
Na dobře rozehřátém tuku, nejlépe v hrnci, opečte maso, následně slaninu a mrkev. Až vše bude mít zlatou barvu přilijte víno, přidejte nové koření a bobkový list. Počkejte, až se polovina vína vypaří.
-
Vlijte cca 2 litry vody, přidejte kalíšky Knorr Bohatý bujón Hovězí a rajčatový protlak. Duste zvolna pod pokličkou 1 hodinu.
-
Na pánvi orestujte čtvrtky žampiónů, šalotku a česnek. Vše přidejte k hovězímu masu a dochuťte mletou paprikou, pepřem a solí. Opět duste po dobu 1 hodiny. Občas zamíchejte.
-
Ke konci dušení přidejte lístky čerstvého tymiánu a pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo vína ke zlepšení chuti.
Fotogalerie
« Zpět
© 2017 MASPRO - Hodonín | Všechna práva vyhrazena | GDPR zásady ochrny osobních udajů | Vytvořil TRUE DESIGN.