Hovězí nudličky na černém pivu

Suroviny

  • 4 plátky hovězího masa
  • 1 cibule (velká)
  • 2 lžíce sádla čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • 1 dcl černého piva
  • 1 dcl kečupu
  • 1 mrkev
  • 5 stroužků česneku
  • 4 lístky čerstvé šalvěje
  • 1 lžička majoránky
  • 1 větší lžíce hladké mouky
  • 1 dcl vody (na šťávu)

Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme je a posypeme čerstvě umletým pepřem.

V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme dohněda na kostičky nakrájenou cibuli, pak přidáme maso a na kolečka nakrájenou mrkev, zprudka maso opečeme, přilijeme kečup, promícháme, přilijeme pivo, mícháme dokud se veškerá tekutina neodpaří, výpek začne houstnout a karamelizovat tak, že se začne přichytávat na dno hrnce, v té chvíli přidáme nakrájenou šalvěj, majoránku, prolisovaný česnek a podlijeme horkou vodou, aby bylo maso celé ponořené.

Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme necelou hodinu, pak necháme z hrnce ujít tlak, zatřeme zátěrkou, necháme provářet 15 minut, šťávu dosolíme, popřípadě opepříme.

Jako příloha je vhodné cokoliv, my měli těstoviny, ale hodil by se i krajíc chleba.

Fotogalerie

« Zpět


© 2017 MASPRO - Hodonín | Všechna práva vyhrazena | Vytvořil TRUE DESIGN.