Hovězí nudličky na černém pivu
Suroviny
- 4 plátky hovězího masa
- 1 cibule (velká)
- 2 lžíce sádla čerstvě mletý pepř
- sůl
- 1 dcl černého piva
- 1 dcl kečupu
- 1 mrkev
- 5 stroužků česneku
- 4 lístky čerstvé šalvěje
- 1 lžička majoránky
- 1 větší lžíce hladké mouky
- 1 dcl vody (na šťávu)
Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme je a posypeme čerstvě umletým pepřem.
V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme dohněda na kostičky nakrájenou cibuli, pak přidáme maso a na kolečka nakrájenou mrkev, zprudka maso opečeme, přilijeme kečup, promícháme, přilijeme pivo, mícháme dokud se veškerá tekutina neodpaří, výpek začne houstnout a karamelizovat tak, že se začne přichytávat na dno hrnce, v té chvíli přidáme nakrájenou šalvěj, majoránku, prolisovaný česnek a podlijeme horkou vodou, aby bylo maso celé ponořené.
Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme necelou hodinu, pak necháme z hrnce ujít tlak, zatřeme zátěrkou, necháme provářet 15 minut, šťávu dosolíme, popřípadě opepříme.
Jako příloha je vhodné cokoliv, my měli těstoviny, ale hodil by se i krajíc chleba.
Fotogalerie
![]() |