Speciality a uzená masa
Přiblížit zákazníkům chuť výrobků domácích zabijaček se nám podařilo i u výrobků Farmářské uzené maso a Farmářský uzený bůček.
Jsou to výrobky vyráběné dle receptur našich dědů a babiček, za použití dnešní moderní technologie bez přídavku vody a jakýchkoliv barviv, stabilizátoru a ochucovadel.
Maso (loupaná kulatá plec) se nasolí na sucho solí, v chladírně se nechá 10 dní naležet, pak se zalije extraktem z koření, nechá se dva dny lákovat a poté se důkladně zaudí bukovou štěpkou a tepelně opracuje. Barva výrobku je zlatohnědá. Na řezu viditelná kresba masa růžové barvy, konzistence pružná a soudržná. Chuť na skusu mírně šťavnatá a přiměřeně slaná, typická vyvážená chuť charakteristická pro region Slovácko.
Přirozená chuť uzeného masa s jemným nádechem hřebíčku a česneku, aroma přírodního uzení.
Jedná se o tyto výrobky:
- Farmářské uzené maso
- Farmářský uzený bůček
- Farmářské uzené žebírko
- Uzená panenka
- Debrecínská pečeně
- Anglická slanina
- Kladenská pečeně
- Pečínkový závin
- Šunkový závin
- Bůčkový závin
- Moravské uzené
- Uzená rolovaná krkovička
Fotogalerie
![]() uzená pečeně s kostí | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
![]() |