Studený bůček v kořeněném kabátku
Ingredience
4 porce
- 1000 g bůčku, sůl,
- 12 stroužků česneku,
- 10 kuliček pepře,
- 5 bobkových listů.
Na kabátek
- 15 rozmačkaných stroužků česneku,
- kari koření,
- sůl,
- mletá sladká paprika,
- grilovací koření,
- worchesterová omáčka,
- tabasco (nemusí být, jinak pozor - je velmi ostré).
- Vše spolu zamíchat, bude mít barvu zhruba jako na obrázku.
Postup
Bůček v užších kusech dáme do hrnce s vodou, přidáme sůl, rozkrojené stroužky česneku, kuličky pepře a bobkové listy. Vaříme do doby, až je maso měkké – zhruba 45 minut. Ještě teplý bůček vykostíme.
Všechny potřeby na kabátek uvedené výše spolu řádně promícháme. V této kašičce důkladně ze všech stran namočíme maso a vždy trochu přimáčkneme. Hned zabalíme pevně do alobalu a necháme vychladnout. Teprve zcela chladný obalený bůček dáme i s alobalem dolu do ledničky (ne do mrazáku!) alespoň na tři-čtyři dny nasát všechny ingredience. Pokud chceme, aby nám vydržel k určitému termínu, záměrně neochutnáváme – už by nevydržel.
Příloha – pečivo, výborná je tmavá bageta, čerstvý chléb – se vším můžeme podávat i jako jednohubky, vynikající je občas zakusovat kysaným nakládaným zelím
Fotogalerie
![]() |