Grilujte s MASPRO!
GRILUJETE RÁDI?
PAK GRILUJTE SPRÁVNĚ! A
S MASPRO.
Pořádná grilovačka je víc než zábava. Udobří hladové žaludky a provoní široké okolí. Potěšit rodinu i přátele tradičně venkovní gastronomií nikdy neomrzí. Pokud však máte správné a čerstvé suroviny. Přijďte si pro kvalitní maso i uzeniny do naší masny. Pro letošní grilovací sezonu jsme připravili řadu specialit. Nechť hry započnou a o všem dalším ať rozhodne první sousto!
MÝTY HOĎTE ZA HLAVU.
GRILUJTE JAKO PROFESIONÁL.
Na grilu záleží. Nebojte. Nezáleží.
Od našich zákazníků víme, že pro grilování masných výrobků MASPRO můžete použít jakýkoli zdroj paliva. Uhlí, brikety, plyn, dřevo i elektriku.
|
Grilování je věda. Nebojte. Není.
Každý výrobek s naší nálepkou dokážete ugrilovat jako profesionál. Pro dokonalý výsledek je zapotřebí pouze jedné věci; musíte vědět, co grilujete. Zda marinované maso a jaké. Nebo uzeninu.
|
ZKUSTE NAŠE MASO.
VŽDY ČERSTVÉ A Z VLASTNÍ BOURÁRNY.
 |
MARINOVANÁ KOTLETA NA GRIL
O kotletě se často vedou řeči, že je na grilování nevhodná, protože je suchá. Ve skutečnosti tomu tak ale není. I kotletu totiž můžete připravit tak, že bude šťavnatá a chutná.
JAK GRILOVAT
Při přípravě kotlety rozpalte gril na maximum. Kotletu na prudkém žáru grilujte po stanovenou dobu z jedné i druhé strany. Kotletu na grilu otočte kleštěmi jen jednou. Jak dlouho a při jaké teplotě kotletu grilovat najdete v uvedené tabulce. Vždy záleží na tloušťce kotlety. Většina zákazníků preferuje úpravu medium, ale je to jen na vás. Zbytečně dlouhá doba grilování kotletu vysušuje. Až kotletu z grilu sejmete, nechte maso chvíli odpočinout. Jakmile pustí šťávu, pusťte se s chutí do jídla.
|
Tloušťka steaku |
Medium rare |
Medium |
Well done |
|
První
strana
steaku
[mm] |
Druhá
strana
steaku
[mm] |
jádro
[°C] |
První
strana
steaku
[mm] |
Druhá
strana
steaku
[mm] |
jádro
[°C] |
První
strana
steaku
[mm] |
Druhá
strana
steaku
[mm] |
jádro
[°C] |
19 |
4 |
3 |
57 |
5 |
3 |
63 |
7 |
5 |
74 |
25 |
5 |
4 |
6 |
4 |
8 |
6 |
31 |
6 |
5 |
7 |
5 |
9 |
7 |
38 |
7 |
5 |
7 |
6 |
10 |
8 |
50 |
9 |
8 |
10 |
8 |
13 |
11 |
DOPORUČENÉ STUPNĚ PROPEČENÍ

MEDIUM RARE
(málo propečné)
střed masa má tmavě růžovou barvou. |

MEDIUM
(středně propečené)
maso má propečený okraj a uvnitř světle růžovou barvu. |

WELL DONE
(velmi propečené)
střed masa má světle hnědou barvu. |
 |
MARINOVANÝ KUŘECÍ STEAK NA GRIL
Pro svou křehkou chuť si marinovaný kuřecí steak oblíbí každý vyznavač kuřecího masa.
JAK GRILOVAT
Při přípravě steaku rozpalte gril na maximum a steak na prudkém žáru grilujte po stanovenou dobu z jedné a pak i z druhé strany. Steak otáčejte kleštěmi a pouze jedenkrát. Jak dlouho a při jaké teplotě kuřecí steak grilovat najdete v uvedené tabulce. Většina zákazníků preferuje úpravu medium, ale je to jen na vás. Pamatujte však, že příliš dlouhá doba steak vysušuje. Po sejmutí z grilu nechte maso chvilku odpočinout. Jakmile pustí šťávu, můžete servírovat.
|
Tloušťka steaku
[mm] |
Medium rare
[min] |
Well done
[min] |
|
První
strana
steaku
[mm] |
Druhá
strana
steaku
[mm] |
jádro
[°C] |
První
strana
steaku
[mm] |
Druhá
strana
steaku
[mm] |
jádro
[°C] |
19 |
5 |
3 |
68 |
7 |
5 |
74 |
25 |
6 |
4 |
8 |
6 |
31 |
7 |
5 |
9 |
7 |
38 |
7 |
6 |
10 |
8 |
50 |
10 |
8 |
13 |
11 |
DOPORUČENÉ STUPNĚ PROPEČENÍ

MEDIUM
(středně propečené)
maso má propečený okraj a uvnitř světle růžovou barvu. |

WELL DONE
(velmi propečené)
střed masa má světle hnědou barvu. |
 |
VEPŘOVÝ ŠPÍZ NEBO TAKÉ RAŽNIČI
Kdo má rád směsici chutí mas, slaniny a cibule, vepřový špíz od nás je to pravé ořechové.
JAK GRILOVAT
Vezměte přiloženou hliníkovou misku a dejte na ni trochu oleje. Poté položte misku na gril a nechte ohřát. Na ohřátou misku naskládejte ražniči a grilujte tak dlouho, až bude maso měkké. Při grilování ražniči pravidelně otáčejte. Poté ražniči z misky vyjměte a nechte pár minut na prudkém žáru dodělat; do křupava. Sejměte z grilu a servírujte.
|
 |
UZENINA NA GRIL
Původní receptura našich předků z oblasti Moravského Slovácka vyniká jemnou chutí po paprice a česneku.
JAK GRILOVAT
Uzeninu grilujte při nižší teplotě. Při vysoké teplotě se uzenina pálí a praská. Gril nejdříve rozehřejte a poté na gril uzeninu položte a nechte prohřát. Sejměte z grilu a vychutnejte si poctivou maspráckou uzeninu.
|
NEJOBLÍBENĚJŠÍ UZENINY NA GRIL

Maďarské cigáro |

Klobása z udírny |
SPECIALITY NAŠICH ŘEZNÍKŮ
 |
BALKÁNSKÁ CHUŤOVKA
Koření saturejka, koření typické pro přímořské země, je hlavní ingrediencí této speciality. Pro přípravu balkánské chuťovky rozehřejte gril, uzeninu položte na gril a grilujte z obou stran dozlatova. Sejměte z grilu a servírujte.
|
 |
MASPRÁCKÁ KLOBÁSA NA GRILOVÁNÍ
Jemné tóny petrželky a rozmarýnu se postarají o jedinečný chuťový zážitek. Klobásu položte na rozehřátý gril a z obou stran ji nechte prohřát a lehce přismahnout. Vůně grilované klobásy naladí vaše chuťové buňky. Na nic tedy nečekejte, sejměte klobásu z grilu a podávejte.
|
ČAS POŘÁDNÝCH
GRILOVAČEK JE TADY.
DOBROU CHUŤ!
Kvalitní maso na grilování nakoupíte v našich prodejnách
HODONÍN - Bažantnice
Křičkova 3867/28, Hodonín 695 03

Tel.: 607 398 977
Více o prodejně »
HODONÍN - Rozmarýnek
Brandlova 92A, Hodonín 695 01

Tel.: 518 351 101
Více o prodejně »
KORYČANY - Řeznictví a občerstvení
Kyjovská 72, Koryčany 768 05

Tel.: 573 376 980
Více o prodejně »
« Zpět