Drobné masné výrobky a točené salámy
Při výrobě drobných masných výrobků se používá vytříděné vepřové a hovězí maso, ale také v některých je použit drůbeží separát. Maso se pomele a smíchá s přírodním kořením včetně požadovaných přídatných látek. Naplní se do přírodního obalu (vepřové nebo hovězí střevo) a poté se důkladně tepelně opracuje. Uzení výrobků probíhá na bukovém dřevě.
Barva výrobku je zlatohnědá, v nákroji je růžová, dle výrobku s mozaikou. Chuť je typická pro náš region Slovácko s úžasnou vůní po uzení přírodním dřevem.
Sortiment výrobků:
- Špekáčky
- Párky
- Vídeňské párky
- Debrecínské párky
- Lázeňské cigáro
- Tenké párky
- Slovenský salám
- Kabanos polský
- Kabanos pikantní
Z této skupiny bychom Vám rádi představili Špekáček jeden z našich TOP výrobků
Špekáček je naše chlouba, vaše radost z vynikající chuti. Pro výrobu špekáčku se používá důkladně vytříděné vepřové a hovězí maso a vepřové hřbetní sádlo z českých chovů. Maso se pomele na řezačce a smíchá kořením. Poté se do směsi vmíchají kousky sádla, které tvoří krásnou mozaiku. Špekáčková směs se naplní do kalibrovaného hovězího střeva, ručně motouzem převáže na jednotlivé špekáčky.
Dalším krokem výroby špekáčku je vlastní uzení na bukovém dřevě, které dodá špekáčkům chuť a příjemnou vůni po uzení. Po uzení se špekáček se ochladí studenou vodou pod sprchou, aby nedošlo k jeho zvrásnění.
Špekáček má typickou vůni a chuť, kterou podbarví pečení na grilu nebo na ohni.
Proč náš špekáček?
Špekáček při opékání nad ohněm nezmizí, nevybuchne, krásně se rozevře, krásně voní a tuk z něj lehce okapává dolů. Má svoji specifickou vůni a chuť, zejména po mase a voňavých látkách vznikajících při vyšších teplotách z přidaného hřbetní sádla.
Od akce Pálení čarodějnic 30.4.2013 používáme v našich prodejnách slogan:
„Každá správná čarodějnice ví, že jenom my máme ty pravé špekáčky...“
Fotogalerie
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |