Šunkové výrobky

Šunky se dělí podle obsahu masa, které reprezentuje u těchto výrobků čistá svalová bílkovina, jejíž obsah jsme schopni laboratorně stanovit na:

  • Standartní 10 - 12,99 % čistých svalových bílkovin
  • Výběrové 13 - 15,99 % čistých svalových bílkovin
  • Nejvyšší jakosti 16 a více % čistých svalových bílkovin

Čím vyšší obsah čisté svalové bílkoviny, tím se při výrobě šunky použilo méně vody. Pro srovnání vepřová kýta (jediný druh masa používaný na šunky) obsahuje cca 22 až 24 % čistých svalových bílkovin.

Obsah masa u šunek, jak jej uvádí 99 % prodejců je velmi zavádějící a laboratorně neměřitelná hodnota. My vyrábíme vepřovou šunku výběrovou a vepřovou šunku nejvyšší jakosti.

Jedná se o táto výrobky:

  • Vepřová šunka s kostí
  • Vepřová šunka výběrová
  • Šunkový salám
  • Šunkový salám zauzený

Fotogalerie

« Zpět


© 2017 MASPRO - Hodonín | Všechna práva vyhrazena | Vytvořil TRUE DESIGN.